PC, technologie, internet

TOPlist

Facebook opět přišel s jednou novinkou, která se všem trochu pohrabe v soukromí. Začal totiž zaznamenávat historii vyhledávání na Facebooku, což nemusí být zrovna každému příjemné. Jak tuto historii smazat se dozvíte v tomto článku...

 

Facebook o této historii sice tvrdí, že slouží pouze pro váš vlastní přehled a aby se vám zobrazovaly relevantnější výsledky, ovšem je tu jedno ale. Dnes jsem narazil na aplikaci, která každému může ukázat kdo se o něj zajímá, když jsem shlédl svůj výsledek, tak mi bylo jasné, že tato aplikace stahuje data právě z této historie, tudíž existuje nějaký způsob jak tyto data druhých získat. Proto pokud nechcete, aby se někdo dozvěděl, že jste si vyhledali a prohlíželi jeho profil, tak je dobré tuto historii po každém hledání smazat. Jak na to vám ukážu v několika jednoduchých krocích.

1. Jděte na stránku svého profilu, kde je tlačítko záznamy o aktivitách, klikněte na něj.

2. Zobrazí se vám stránka s vašimi aktivitami. Zde kliknete v levém panelu na odkaz další, jak je vidět na obrázku níže.

3. Rozbalí se nabídka, kde se na posledním místě nachází odkaz hledat, tím se dostanete na stránku s historií vyhledávání.

4. Tak a zde vidíte veškerou historii vašeho vyhledávání. Tlačítkem a následným potvrzením můžete historii smazat.

Pokud budete tuto akci provádět pravidelně, tak by se nikdo neměl dozvědět to, koho na Facebooku vyhledáváte.

Komentáře  

0 # pj 2014-01-14 18:51
díkec moc :D ...nemohl jsem to najít
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat

Přidat komentář

   


Bezpečnostní kód
Obnovit

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Vice informací