Grafika, kresba

TOPlist

Název již trochu napovídá, o čem bude tento článek. Po váhání a obavách jsem byl přijat na fotobanku Shutterstock napoprvé, schválili mi 9 prací z 10...

 

 

Je to již nějakou dobu, co jsem se pustil do fotobank, ovšem pak ze mě nějak opadlo úvodní nadšení no a jak bych to řekl, prostě jsem se na to vykašlal. Ovšem teď se blíží Vánoce a já jsem dostal spousty nápadů na vektorové ilustrace s tématikou Vánoc. Řekl jsem si tedy, že bych se měl začít aktivně věnovat fotobankám a vybudovat nějaké pěkně portfolio. Mám účet na Dreamstime a Fotolii, kde již pár obrázků mám, ovšem konečně jsem se odhodlal a zkusil nahrát první desítku i na Shutterstock, na kterém mám mimochodem účet vytvořený již od roku 2011.

K tomuto kroku jsem se rozhodl již před pár týdny, kdy jsem začal s kreslením ilustrací s Vánoční tematikou. V sobotu tento týden jsem dal tak nějak všechny ilustrace dohromady, tedy ty nově vytvořené plus nějaké starší a přiložil jsem jednu fotografii na zkoušku. No a tuto desítku jsem nahrál na Shutterstock. Obratem mi přišel e-mail, ve kterém mě informovali, jak dlouho trvá schválení nového člena. A od té chvíle jsem již jen netrpělivě sledoval, co se bude dít dál.

Někdy v pondělí jsem zaznamenal první neúspěch, jediná fotografie, která byla součástí mé první desítky byla zamítnuta. To jsem si řekl, že to tedy pěkně začíná a čekal jsem dál.

A v úterý večer přišel ten okamžik, přišel mi e-mail, ve kterém mě informovali, že již všechno zkontrolovali a že se můžu podívat na výsledek ve svém účtu. Prošel jsem téměř bez chyb až na tu jednu fotografii, o které jsem se zmiňoval, jelikož všech 9 vektorových ilustrací mi schválili. Pro představu přikládám obrázek:

Přijat na Shutterstock

Odkaz na portfolio na fotobance Shutterstock

Mé obavy o přijetí byly opravdu zbytečné a docela lituji toho, že jsem to nezkusil dříve. No teď už se doufám budu fotobankám věnovat trochu více, aby se portfolio trochu rozrostlo. A jsem velice zvědav zda na Shutterstocku budou opravdu takové prodeje jak každý říká.

Neváhejte a také se registrujte na Shutterstock, jelikož je zcela jisté, že v budoucnu bude příjímací test čím dál tím víc náročnější.

You have no rights to post comments

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Vice informací