Deník, ostatní

TOPlist

Všichni školou povinní jistě nejsou moc šťastní, jelikož měsíc prázdnin je za námi. Já už vůbec ne, jelikož mě následující školní rok čeká maturita, ale o tom psát nebudu. Zdaleka jsem za měsíc prázdnin nestihl vše, co jsem chtěl, ba naopak, přibyli nové nápady co změnit, takže práce spíše přibývá, nežli ubývá...

 

Ten čas běží tak rychle, že člověk ani nestihne vše, co chce. Něco jsem stihl, ale je to jen zlomek toho, co jsem plánoval.

Fotobanky

Do fotobanky Dreamstime jsem přidal několik dalších fotografií, ovšem mnoho mi jich neschválili, své portfolio jsem tedy nakonec rozšířil pouze o 3 nová díla. Na mích ilustracích a fotografiích se objevily nějaké nové zobrazení, ovšem zatím žádný prodej. Já se jen tak nevzdám, musím pokračovat... Také jsem se registroval na další fotobanku, která nese jméno Fotolia, zde mám zatím jednu ilustraci a fotografii, bohužel zatím žádné zobrazení.*

Mám několik rozpracovaných ilustrací a také nějaké náměty na fotografie, tak uvidíme, jestli se časem objeví nějaké zisky z fotobank. Zkrátka chce to čas a trpělivost.

*Edit (2. 8. 2012, 00:41): Když jsem se večer vrátil k počítači a chtěl dopsat tento článek, tak jsem zjistil, že mi přišel velice příjemný e-mail a to, o mém prvním prodeji na fotobance Fotolia. Prodal jsem svou první licenci na tuto fotografii:

Fotoaparát

Můj fotoaparát se dočkal nového vybavení, jelikož jsem nebyl příliš spokojený s fotografováním makra. Zakoupil jsem tedy sadu makro předsádek Akira a také sluneční clonu, abych se zbavil odlesků objektivu. Ovšem časem to bude chtít nějaký makro objektiv, jelikož kvalita snímků i tak pro mě není dostatečná.

PHP

Jelikož letos jdu do 4. ročníku na oboru, který se neprávem nazývá informační technologie a doposud se nám ani nezmínily o PHP, tak jsem posoudil, že tam mě nejspíš nic nenaučí a začal jsem si číst různé články a návody, knihy o PHP sám. Možná jste si již všimli, že na stránkách přibyla nová kategorie, kde budu postupem času psát různé návody na PHP, podle toho, jak se budu sám učit.

Fotogalerie

Ve fotogalerii můžete zaznamenat pokrok asi největší, jelikož již obsahuje přes 100 fotografií a další mám v počítači připravené na přidání. Také přibyla v menu nová položka, kde najdete videa.

Nový design?

Nedávno jsem si usmyslel zase jednu věc, která mi nejspíš akorát přidělá práci. Podíval jsem se na design těchto stránek a už mi nepřijde tak pěkný. Chtěl bych něco čistějšího a jednoduššího. Našel jsem velice pěknou šablonu od Joomlart s názvem JA Kranos. Časem uvidím, jestli ji zakoupím a změním design, nebo konečně přečtu knihu, kterou jsem si zakoupil o tvorbě šablon pro Joomlu a design si vytvořím sám, podle svých představ. Nebo možná najdu na internetu nějakou pěknou free šablonu a tu se pokusím upravit.

Jeden článek ve více kategoriích...

Dnes jsem také řešil jeden nedostatek Joomly a to, umístění článku do více kategorií. Tento problém jsem ovšem nevyřešil a celkem mě to štve, jelikož bych potřeboval některé články umístit alespoň do dvou kategorií, ovšem to Joomla zatím neumožňuje. Je sice několik komponent, které se tímto problémem zabývají, ovšem žádná nedokáže to, co bych potřeboval. Další řešení jsou také komponenty na tagy, to ale také není ono. Zatím jsem to tedy nechal a budu se s tímto problémem zabývat později. Pokud se nenaskytne nějaké šikovné řešení, tak to asi nakonec nechám na nějaké "tagovací" komponentě.

Nakonec jsem to sepsal celkem dost, snad vás to nenudilo a můžete se těšit na další zlepšení.

You have no rights to post comments

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Vice informací